США здивували цинічним рішенням щодо допомоги Харкову

Сполучені Штати вирішили допомогти Харкову, який страждає від постійних терористичних обстрілів Росії, і передали для цього міста не ЗРК Patriot, як просила Україна, а 107 генераторів

Сполучені Штати відреагували на те, що Росія знищує Харків і руйнує критичну інфраструктуру міста і прийняли рішення про допомогу. Як повідомила у мережі Х посол США в Україні Бріджит Брінк, Сполучені Штати передали Україні для Харківської області 107 генераторів.

Як повідомила Брінк, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало 107 генераторів п’яти населеним пунктам Харківської області. За її словами, лікарні та школи з такою допомогою матимуть змогу працювати навіть під час відключення електроенергії.

"В той час, як тривають жорстокі напади Росії на Харківщину, Сполучені Штати підтримують своїх партнерів",
– зауважила посол США в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський неодноразово просив у Сполучених Штатів та західних партнерів надати додатково хоча б дві установки ЗРК Patriot, щоб уберегти Харків від ворожих обстрілів Росії та завадити його окупації. Як підкреслював президент, ситуація у Харківській області, дійсно, важка і потребує допомоги західних партнерів. Він підкреслював, що в першу чергу країні дуже потрібні системи протиповітряної оборони.

Окрім того, відомо, що Росія пішла наступом на Харківську область. Західні ЗМІ відзначали про те, що частково в тому, що цей наступ став можливий, винні союзники України, в першу чергу Сполучені Штати. Журналісти підкреслювали, що Україна бачила, що Росія збирає війська поблизу кордону, проте не могла нічого вдіяти, адже Сполучені Штати заборонили використовувати свою зброю для нанесення ударів по території РФ. Тому ворожі війська поряд із кордоном почувалися у цілковитій безпеці, оскільки розуміли, що їм нічого не загрожує.