США збільшать виробництво ракет AMRAAM, частину передадуть Україні

Пентагон виділив $1,2 млрд на виробництво ракет AMRAAM

Міністерство оборони США підписало контракт із компанією Raytheon на виробництво модернізованих ракет класу "повітря-повітря" AMRAAM на суму майже 1,2 мільярда доларів. Угода включає постачання для кількох країн, зокрема для України. Про це повідомляє unn.ua.

За даними Пентагону, компанія Raytheon Co., розташована в Аризоні, отримає 1,195 мільярда доларів для виробництва ракет середньої дальності AMRAAM, а також додаткового обладнання, включаючи телеметричні системи та запасні частини для забезпечення технічної підтримки.

Згідно з умовами контракту, роботи будуть виконуватись у місті Тусон, штат Аризона, і триватимуть до кінця 2028 року. Постачання ракет здійснюватиметься для кількох країн, серед яких Бахрейн, Болгарія, Канада, Фінляндія, Німеччина, Угорщина, Італія, Японія, Норвегія, Швейцарія, Україна та Сполучене Королівство.

Нагадаємо, Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги для України на 250 мільйонів доларів. Як повідомив Пентагон, пакет містить зенітні ракети RIM-7, ракети Stinger, боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155-мм і 105-мм, протитанкові ракети TOW, протитанкові системи Javelin та AT-4, бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113, протимінні транспортні засоби із захистом від засідок (MRAP), боєприпаси до стрілецької зброї, гранати, патрульні катери, морське навчально-тренувальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт, запчастини та допоміжне обладнання.