США вирішили передати ATACMS Україні ще до візиту Зеленського: ЗМІ дізналися про важливий нюанс

FT зазначає, що США вирішили передати ATACMS Україні без зайвого розголосу, щоб не підказувати росіянам, а також не спонукати їх перемістити свої лінії постачання далі від лінії фронту

Білий дім, проаналізувавши ситуацію, вирішив передати Україні далекобійні ракети ATACMS ще до візиту президента Володимира Зеленського до США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Видання, посилаючись на свої джерела, зазначає, що Адміністрація Джо Байдена ухвалила рішення не оголошувати публічно про передачу ракет, щоб не давати додаткових козирів росіянам, а також не спонукати окупантів перемістити свої лінії постачання далі від лінії фронту.

У матеріалі йдеться про те, що ракети надійдуть в Україну вже найближчим часом, втім, поки що в невеликих кількостях.

За словами співрозмовника "Financial Times", Вашингтон надішле версію ATACMS, озброєну касетними боєприпасами, а не однією боєголовкою. Це має заспокоїти деяких чиновників Штатів, котрі вважають, що постачання з однією боєголовкою нібито вичерпає американські запаси.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський після візиту до США, який залишив неоднозначне враження, відвідав Канаду. Під час брифінгу за результатами зустрічі з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, український лідер повідомив, що ми отримали новий пакет оборонної підтримки, що Канада приєдналася до підготовки наших пілотів для керування літаками F-16, а її компанії візьмуть участь у першому Форумі оборонних індустрій. , який незабаром відбудеться в Україні Що можна сказати про американо-канадський рейд Зеленського? Що могло залишитися за лаштунками? Які очікування виправдалися, а які – ні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: ЗМІ дізналися про "стратегічні розбіжності" Києва та Вашингтона.