США тиснуть на Зеленського в питанні мобілізації: кого вимагають відправити на фронт

Сполучені Штати вимагають, щоб в Україні оголосили мобілізацію з 18 років

Американські політики, як республіканці, так і демократи, наполягають на тому, щоб в Україні розпочали мобілізацію з 18-річного віку. Проте президент Володимир Зеленський виступає проти цієї ініціативи. Про це повідомляє колишній народний депутат Сергій Лещенко.

Лещенко зазначає, що американці порівнюють ситуацію в Україні з війною у В'єтнамі, під час якої США призивали на службу юнаків з 19 років. Американські політики не розуміють, чому в Україні досі не мобілізують молодь віком від 18 до 25 років.

"Аргумент партнерів такий: коли була війна США у В'єтнамі, туди забирали з 19 років", - сказав Лещенко.

Колишній депутат також зазначає, що у США такі заяви є натяком на те, що для ефективної боротьби проти Росії однієї лише західної зброї недостатньо.

Незважаючи на цей тиск, каже Лещенко, президент Зеленський залишається непохитним і продовжує переконувати представників обох американських партій у необхідності надавати Україні зброю без зміни призовного віку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що про щось подібне вже говорив нардеп Роман Костенко, який є секретарем оборонного комітету. За його словами, у всьому світі немає такого, що молоді люди з 18 років не призиваються. При цьому він додав, що таку позицію в Україні не можуть зрозуміти за кордоном. Нардеп розповів, що йому пишуть колеги конгресмени, які кажуть, що вони дають озброєння. Втім, звертають увагу на те, що в Україні не підлягає мобілізації група осіб від 18 до 25 років. Костенко каже, що йому важко пояснити американцям, чому так відбувається. За його словами, він підтримує мобілізацію з 20 років.