США та Австралія звернулися із закликом до Китаю: як це пов'язано з війною в Україні

Серед тем зустрічі представників США та Австралії була війна Росії проти України

США та Австралія звернулися до країн, які мають вплив на Росію, зокрема Китай. Вони закликають вплинути на Москву для припинення війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує прес-служба Пентагону.

Зазначається, що днями пройшли двосторонні переговори у форматі "2 2" в американському місті Аннаполіс. На переговорах були присутні державний секретар США Ентоні Блінкен, голова Пентагону Ллойд Остін та їхні австралійські колеги Пенні Вонг та Річард Марлз.

Серед тем зустрічі представників США та Австралії була війна Росії проти України. Вони засудили Москву за розв'язану війну та закликати вивести війська з території України, а також відшкодувати збитки.

"Вони висловили підтримку Саміту з питань миру в Україні та підтвердили необхідність досягнення справедливого, всеосяжного та міцного миру відповідно до Статуту ООН. Міністри закликали всіх, хто має вплив на Росію, особливо Китай, застосувати його зараз, щоб припинити війну та припинити підтримку оборонно -промислової бази Росії", - йдеться у заяві Пентагону.

США і Австралія підтвердили свою позицію, що Росії, які підтримують незаконну війну, зазнають наслідків і підтвердили свій намір посилити санкції проти країн, які підтримують війну Росії.

Крім того, обидві країни засудили Іран за підтримку Росії та надання їй дронів та ракет. Також США та Австралія засудили зростаючу "дружбу" Росії та КНДР, зокрема, постачання північнокорейської зброї до РФ для війни проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дональд Трамп вкотре зробив заяву про війну в Україні: що заявив про Путіна та Зеленського.