США попередили про підвищену загрозу в Україні до Дня Незалежності

У США попереджають про можливість нових атак Росії на День Незалежності України.

Посольство Сполучених Штатів опублікувало повідомлення з попередженням для громадян США в Україні у якому вказало на можливість нових масованих атак з боку Росії, які можуть статись 24 серпня – на День Незалежності України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське посольство.

Посольство США попереджає американців про зростання небезпеки перебування в Україні через можливі нові атаки Росії.

"Посольство США в Києві оцінює, що протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій території України у зв'язку з Днем Незалежності України 24 серпня", - йдеться в повідомлені дипломатично установи.

Американське посольство також вказало на рекомендації, які слід виконувати:

  • - Слідкуйте за оновленнями в місцевих ЗМІ;
  • - Визначте місця розташування укриттів напередодні будь-якої повітряної тривоги;
  • - Негайно сховайтеся, якщо оголошено повітряну тривогу;
  • - Дотримуйтесь вказівок українських посадових осіб та служб швидкого реагування у разі надзвичайної ситуації.

Як повідомляв портал "Коментарі", Росія накопичила щонайменше 130 ракет за останні півтора місяця. За словами українського військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, Кремль може масово атакувати Україну 24 серпня різними видами зброї, як ракетами, так і безпілотниками.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії пригрозили Польщі, якщо Варшава буде збивати російські ракети над територією України.