США форсуватимуть тему мирних переговорів: хто хоче всадити Зеленського і Путіна за стіл

США хотіли б, щоб мирних домовленостей Україна і Росія досягли до листопада

Переговори між Україною та РФ можна починати вже наступного дня після того, як буде зрозуміло, що українські збройні сили закріпилися в Курській області, заявив в інтерв'ю Главреду російський політтехнолог Марат Гельман.

Росіянин відзначає, що якщо раніше президенту Володимиру Зеленському потрібно було відтягувати момент переговорів, бо не було зрозуміло, де предмет торгу, то тепер ситуація різко змінилася.

"Тому щойно Генеральні штаби України і Росії погодяться з тим, що ситуація в Курській області застопорилася, з'явиться можливість для початку переговорів. Коли почнуться переговори, я не знаю. Мені здається, Демократична партія США буде форсувати тему запуску переговорів", - заявив російський політтехнолог.

Гелман переконаний, що демократи, буцімто, зацікавлені в досягненні припинення вогню в Україні до початку листопада.

"У демократів будуть хороші шанси виграти президентську кампанію, якщо адміністрація Байдена вирішить питання перемир'я ще до виборів", - заявив російський експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що операція ЗСУ в Курській області стала шоком для кремлівського диктатора Володимира Путіна. Успіх операції привів до того, що диктатор через свого посіпаку Лукашенка почав знову пропонувати провести мирні переговори.

Втім, як вважають експерти, Путіну припікає і тому, що на тлі останніх подій в Кремлі почалися для нього болючі торги, в тому числі і з ФСБ, тому він хоче якомога швидше "закрити" питання з Україною.

Окрім того, аналітики вважають, що навіть попри невдачі та іміджеві втрати Путін не піде на обмін захопленими територіями.