Спецпосланець Папи Римського прибув до Москви: про що буде говорити у Кремлі

Торік Папа Римський доручив кардиналові Маттео Дзуппі завдання провести мирну місію

Спеціальний посланець Папи Римського в Україні, кардинал Маттео Дзуппі, прибув до Москви, де заплановані зустрічі з російськими чиновниками. Головними темами переговорів є повернення українських дітей, незаконно вивезених до Росії, та обмін полоненими.

Про це повідомив директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні, якого цитує Vatican News. Він зазначив, що це вже другий візит Дзуппі до Росії, який відбувається в рамках місії, дорученої йому Папою Франциском ще минулого року.

Мета візиту полягає у сприянні возз’єднанню українських дітей з їхніми родинами та покращенню переговорів щодо обміну військовополоненими між Україною та Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав головне питання, яке обговорив з Папою Римським. Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Ватикану, де зустрівся з Папою Римським. Після зустрічі з понтифіком президент назвав головну тему, яка була обговорена з Франциском.

11 жовтня Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані. За словами президента, основна тема діалогу стосувалась українців, які перебувають у полоні в РФ та способи їх повернути.

Президент зазначив, до для всіх в Україні залишається надзвичайно болісними питаннями щодо полонених і депортованих людей. Зокрема Зеленський вказав, що у російських таборах та в’язницях перебувають дорослі, діти та багато цивільних. Окремо, президент згадав про 27-річну українську журналістку, яка загинула у російському полоні.

Після розмови з понтифіком Зеленський подарував Папі Римському картину "Бучанський злочин. Історія Марічки" на якій зображена дівчина на фоні зруйнованих будинків. Франциск подарував Зеленському бронзовий барельєф із зображенням квітки, що розпускається, з написом "Мир – це тендітна квітка".