Союзники України спішно готуються до можливого нападу Росії: які країни найбільше бояться Путіна

Росія буде готова до нової війни за декілька років, НАТО до цього не готове

Ситуація навколо України та агресивні дії Росії викликають побоювання не лише у самій країні, але й серед її союзників з НАТО, особливо у Польщі, країнах Балтії та Скандинавії. Хоча вони підтримують Україну та бажають її перемоги, чисельність російських військ та можливість їхнього відновлення після війни створюють певну тривогу серед держав-членів Альянсу.

Згідно зі статтею в The Times, союзники України побоюються, що навіть після завершення війни Росія може швидко відновити сили та потенційно розпочати нову агресію проти країн НАТО. У статті йдеться про те, що НАТО не повністю готове до такого сценарію через нестачу запасів, відсутність детальних планів та недостатню кількість сучасної зброї. Це викликає стурбованість у Польщі та її регіональних союзників, які вже розглядають сценарії самостійної оборони у разі необхідності.

"Як би не закінчилася війна, за кілька років Росія буде готова до нової війни. НАТО не готове до цього, у нього немає достатніх запасів, планів і зброї... Тому Польща та її регіональні союзники спішно готуються до найгіршого і до того, щоб у разі потреби битися поодинці", - йдеться у статті.

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що, незважаючи на конституційний обов’язок Польщі захищати своє небо, НАТО обмежує можливості країни для перехоплення та знищення ворожих ракет. Це викликає ще більше занепокоєння в регіоні, особливо в умовах постійних загроз і провокацій з боку РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен відповів, чи має Польща можливість збивати російські цілі. Державний секретар США Ентоні Блінкен підкреслив підтримку Польщі з боку Америки у випадках порушення повітряного простору російськими цілями. Під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Блінкен підтвердив, що Польща має право на самооборону, особливо коли йдеться про порушення її суверенітету.