"Соромно за вас, "мамині бубочки": 24-річна військова висміяла ухилянтів

Військова із Закарпаття записала для "маминих бубочок" відео із сірої зони

24-річна військова ЗСУ із села Німецька Мокра, що на Закарпатті, жорстко звертається до тих, хто ухиляється від призову.

Дівчина-військова оприлюднила відеоролик з сірої зони, де висловила своє обурення з тої причини, що місцеві ухилянти не поспішають на військову службу. Відеоролик вона оприлюднила в місцевому Viber-каналі, куди "зливають" інформацію про повістки.

За словами військової, їй соромно за так званих ухилянтів, які роблять все, аби не йти в армію. При цьому, вона закликає чоловіків ставати на військовий облік, лагідно називає їх "мамині квіточки"

"Мені так соромно за вас всіх. Ви - "мамині квіточки", ухилянти. Вам не соромно? Станьте на військовий облік. Просто так вас в окопи ніхто не відправить завтра у Бахмутський район. Чому я у свої 24 маю знаходжуся на війні, а ви, "мамині бубочки", лише думаєте про те, як би ухилитися? Капець, як мені за вас соромно. Просто ганьба", - висловилась 24-річна представниця ЗСУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи потрібне посилення мобілізації: пояснення Залужного. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на новий проєкт рекрутингу до ЗСУ, а також заявив про необхідність повернення до методів мобілізації, які працювали раніше.

Під час презентації Державного оператора тилу Валерій Залужний дав кілька коментарів журналістам, зокрема деякі з них стосувались мобілізації в Україні. Спочатку Залужний відповів щодо рекрутингу до ЗСУ, вказавши, що його "оцінювати ще трохи зарано", а потім пояснив ситуацію з мобілізацією.
Журналісти додатково запитали в головнокомандувача, як вплинуло рішення звільнити обласних військкомів на ефективність мобілізації. Залужний вказав, що "це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає".