Солдати КНДР уже прибули в зону бойових дій: де розвідка виявила військових

У ГУР повідомили, куди направили солдат КНДР

Північнокорейські війська уже прибули в зону бойових дій. Появу військових КНДР зафіксували 23 жовтня 2024 року у Курській області РФ. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МО України.

На Курщину відправили перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли вишкіл на східних російських полігонах.

“Підготовка прибулих в Росію солдатів армії КНДР відбувається на п’ятьох військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора ― “барановскій” (уссурійск), “донґуз” (улан-уде), “єкатєрінославскій” (єкатєрінславка), 248-й (князє-волконскоє) та 249-й (сєрґєєвка)”, - повідомили в ГУР.

За даними розвідки, на злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір задіяти у війні проти України, виділяють декілька тижнів.

“За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих у РФ північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали”, - повідомили в розвідці

Відповідальним за контроль підготовки та адаптації військ КНДР Кремль призначив заступника міністра оборони РФ Юнус-Бєка Євкурова.

“Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 гр мила. У Кремлі покладають неабиякі надії на північнокорейський компонент у війні проти України та глобальному протистоянні із Заходом”, - наголосили в ГУР.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Росія планує залучити військові формування з Північної Кореї у Курській області.