Собаку визнали скаженою: Подоляк здивував реакцією міжнародної спільноти на події в Курській області

Більшість партнерів України схвалює операцію ЗСУ в Курській області

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що міжнародна реакція на події в Курській області РФ є абсолютно спокійна, зважена, об’єктивна, базована на розумінні духу міжнародного права та принципів ведення оборонної війни

"Неочікувано, несподівано, але вкрай показово й демонстративно. Одні не помітили. Іншим однаково. Більшість тихо схвалює. Неможливе стало можливим, і міфічна російська брутальність та "бєспрєдєльность" обернулися проти самої Росії. Собаку, вибачте, справедливо визнали скаженим. Тепер суттєва частина глобальних спільнот вважає РФ законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї", - відзначив Подоляк.

За його словами, не варто згадувати карту. Він додав, що насправді йдеться про результат величезної дипломатичної, юридичної, просвітницької роботи. Окрім армії окупанта, Україна також успішно боре історично сильні проросійські симпатії в деяких регіонах світу та страх ескалації на Заході, додав радник голови Офісу президента.

"Останній рік був дуже тяжким, і ніхто не обіцяє, що наступний стане легшим. Але ми маємо перемоги, як бачите, не лише на полі бою", - підсумував Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ розпочали операцію в Курській області і навіть захопили низку населених пунктів. У зв'язку з цим російський журналіст Іван Яковина навіть запропонував створити в Суджі уряд та оголосити всі звільнені регіони справжньою Росією. Після цього оголосити Путіна у розшук за захоплення влади. Після цього, вважає експерт, Путін зробить усе для того, щоб усунути загрозу своїй владі і навіть забуде про Донбас.