Снайдер попередив країни Заходу: що потрібно зробити у разі укладення перемир’я між Україною і РФ

Україні потрібно давати якомога більше зброї, навіть якщо вона укладе перемир’я з РФ, вважає Снайдер

Професор Єльського університету та історик Тімоті Снайдер у інтерв'ю NV висловився на користь максимального постачання зброї Україні, особливо у разі перемир’я з Росією.

"Помилка вважати, що переговори або можливість переговорів є приводом для припинення озброєння України. Думаю, що все саме навпаки: якщо ви хочете, щоб Україна була у змозі вести переговори, ви повинні намагатися допомогти їй перемогти. Бо росіяни, швидше за все, погодяться на щось, якщо Путін особисто вважатиме, що для нього все погіршиться, тоді вони можуть на щось погодитися", — заявив Снайдер

Історик також наголосив, що припинення війни чи перемир’я не означатимуть кінця російської агресії. Він підкреслив, що у випадку перемир’я Росія скористається цим для підготовки нових атак на Україну.

Снайдер зауважив, що українські військові чудово розуміють цю загрозу, і він хотів би, щоб це краще усвідомлювали також у Західних країнах.

"Отже, якщо буде перемир’я, то ми повинні просто наводнити Україну зброєю, це єдиний спосіб зменшити ймовірність того, що Росія продовжить вторгнення через 18 місяців або два роки", — підсумував історик.

При цьому відомо, що у вересневій редакційній статті Bloomberg, зазначалося, що перемир’я може лише зміцнити позиції російського диктатора Володимира Путіна та ослабити Україну. У Bloomberg також попередили, що Путін, ймовірно, використає таке перемир’я для підготовки нових атак, як це було після його попереднього вторгнення в Україну у 2014 році. Видання також застерігає, що перемир’я може підірвати міжнародну підтримку України, що ще більше ускладнить її оборону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США вирішили вивести Україну на переговори з РФ у слабкій позиції.