Службове розслідування загибелі командира 186 батальйону: версія про самогубство

Командування 123 бригади оголосило про службове розслідування загибелі командира батальйону Гриба

Командування 123 бригади ТРО розпочало службове розслідування щодо обставин загибелі командира 186 батальйону, Ігоря Гриба, про що повідомили на офіційній сторінці у Facebook. Серед основних версій загибелі військовослужбовця розглядається самогубство, яке сталося на командно-спостережному пункті.

"Маємо повідомити інформацію з приводу смерті військовослужбовця нашої бригади, командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба. Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу. Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування", — йдеться у дописі бригади.

Однак, справжні причини та обставини цієї трагедії ще належить з’ясувати.

Одного з бійців батальйону розповів журналіста “Суспільного”, що незадовго до трагічного випадку Гриб провів зустріч з особовим складом, де були озвучені плани на майбутнє та наголошено на важливості завдань, що стояли перед батальйоном.

“Останнє, що я чув від цього комбата, коли він нас зібрав в лісі і повідомив, що на бойові позиції має зайти два розрахунки. Ми там мусили перебувати постійно. Він сказав, що ми пройдемо блокпост, через який ми не зможемо вийти. Зайде два розрахунки, якщо вони лягають, то заходить на їхнє місце ще два, якщо вони ляжуть, то більше не буде кому заходити. Комбат сказав, що в нас є ніч пережити з цим і обміркувати, яке рішення ми приймемо", — розповів один з бійців бригади, який був прикомандирований до батальйону Ігоря Гриба.

Військове командування поки що утримується від офіційних коментарів, а інформація про деталі розслідування не розголошується.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Українські військові зі 187 батальйону 123-ї бригади ТрО вийшли на протест у Вознесенську Миколаївської області. Вони самовільно залишили військову частину, щоб привернути увагу до недостатньої підготовки та нестачі озброєння.