Словацька помста за російську нафту: у країні заговорили про перекриття постачання дизпалива в Україну

Фіцо повідомив, що обговорив питання постачання російської нафти з послом України.

Словацький нафтопереробний завод Slovnaft припинить постачання дизельного пального в Україну, якщо не буде відновлено постачання нафти від російського "Лукойлу". Про це заявив словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо, як повідомляє газета Denník N.

Фіцо зазначив, що якщо транзит російської нафти через Україну не буде відновлений найближчим часом, Slovnaft не зможе продовжити постачання дизельного палива в Україну, що покриває десяту частину українського споживання. Він підкреслив, що це технічне питання, яке потребує участі кількох країн для вирішення.

Прем'єр також стверджував, що санкції не завдають шкоди Росії і закликав Європейський Союз розглянути форми співпраці з Російською Федерацією в галузі стратегічної сировини, щоб вийти з-під тотального впливу Сполучених Штатів.

Фіцо повідомив, що обговорив питання поставок з послом України Мирославом Кастраном.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як відреагував ЄС на ультиматуми Угорщини та Словаччини. Спроби Угорщини та Словаччини залучити ЄС до суперечки з Україною провалилися. Європейська комісія загальмувала їхнє прохання закликати Київ зняти нещодавні санкції з російської нафтової компанії "Лукойл". Про це інформує рейтингове видання "Financial Times".

Зазначається, Угорщина та Словаччина отримали звільнення від загальноєвропейської заборони імпорту російської нафти після повномасштабного вторгнення Москви до України. Проте недавнє рішення Києва припинити транзит продукції "Лукойлу" з Росії трубопроводом "Дружба" може призвести до скорочення постачань, заявляють обидві країни.