Скільки уже вдалося заробити безробітнім, котрі залучені до проєкту "Армія відновлення"

Понад 15 тисяч непрацевлаштованих громадян, що є учасниками проєкту «Армія відновлення» заробили 100 млн грн за виконання суспільно корисних робіт

Про це повідомили у Міністерстві економіки України, пишуть "Коментарі".

“До проєкту “Армія відновлення” вже залучено 15,7 тисячі безробітних в 17 регіонах, нещодавно до нього долучилась Одеська область. Загалом безробітні, що здійснюють відновлювальні роботи, заробили вже 100 млн грн. Важливо, що оплата за їх роботу складає щонайменше 6700 грн, що є вищою ніж середній розмір допомоги з безробіття, яку отримує безробітний, перебуваючи на обліку”, - зауважила заступниця Мінекономіки України Тетяна Бережна.

Серед найактивніших учасників проєкту - п’ять українських областей. Серед лідерів: Полтавська область, там до ініціативи доєдналися 3 623 особи. Далі ідуть: Харківська – 1 955 учасників, Київська - 1 945 охочих, Донецька - 1 928 осіб та Чернігівська область - 1 719 осіб.

Різновид робіт залежить від запитів та потреб конкретного регіону. Види суспільно корисної діяльності визначає влада областей. Вона і повідомляє про це Центр зайнятості, де безробітнім, що стоять на обліку, пропонують долучитися до проєкту.

З охочими укладається відповідний договір на період їх залучення до ініціативи, додають у Міністерстві економіки України.

Найчастіше безробітнім пропонують долучатися до :

"Розбору завалів, відновлення житлових будинків, які пошкоджені в результаті бойових дій; будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб; надання соціальних послуг в Пунктах незламності; облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття; заготівлі дров для військових та населення; розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги, роботи в центрах прийому внутрішньо переміщених осіб", - пишуть у Міністерстві економіки.

Проєкт "Армія відновлення" запустили восени минулого року, з метою відбудови України, усунення пошкоджень об’єкті інфраструктури, спричинених війною.

Читайте також на сайті "Коментарі", у Білому домі прогнозують весняний наступ росіян на деяких бойових позиціях України.