Скільки росіянам залишилося до ключової траси для ЗСУ на Донбасі: де може бути прорив

На певних ділянках ворог має просування

На перший погляд може здатися, що росіяни тиснуть по всьому фронту, але насправді експерти все ж таки відзначають, що для РФ є пріоритетні ділянки. Де супротивник особливо активний? Скільки росіянам залишилося до ключової траси для ЗСУ на Донбасі? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Російське командування вже "здогадується", чим закінчиться штурм Часового Яру

Військовий аналітик Костянтин Машовець в ефірі ТСН розповів, що окупаційна армія РФ продовжує розширювати ділянку на Краматорському напрямку - в районі Часового Яру. Тим часом на Покровському напрямку окупанти намагаються відтіснити ЗСУ за річку Вовча та Карлівське водосховище.

Експерт зазначив, що на Краматорському напрямку росіянам вдалося вийти на канал "Сіверський Донець – Донбас". Втім, атаки армії РФ у районі перетину каналу та дороги Т-0504 Костянтинівка – Бахмут не закінчилися успіхом.

"Противник знову намагався відтіснити наші передові підрозділи від залізниці на ділянці між Кліщіївкою та Андріївкою силами кількох штурмових груп. Поки що – без особливого успіху для себе. Спроби командування угруповання військ "Південь" так і не зуміли створити умови для охоплення з флангів району оборони ЗСУ місті Часів Яр", - підкреслив Машовець.

Аналітик вважає, що "російське командування вже "здогадується", що фронтальний "штурм Часового Яру" коштуватиме йому приблизно "як Бахмут".

Тим часом на Покровському напрямку армія РФ також намагається активно штурмувати у Торецька, а також у районі Нью-Йорка та Залізного. Також командування РФ планує "розгорнути всю 27-ту мотострілецьку дивізію в одній смузі" на цій ділянці фронту.

Траса Покровськ – Костянтинівка – Часів Яр забезпечує ЗСУ боєприпасами

Військовий експерт та екс-капітан ВМС України Павло Лакійчук в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив, що траса Покровськ – Костянтинівка – Часів Яр забезпечує логістику для ЗСУ.

За його словами, росіяни намагаються прорватися, і небезпека створюється на кількох напрямках.

"Бачимо наближення російських передових загонів до траси Покровськ - Костянтинівка - Часів Яр. До траси залишається всього 7-8 кілометрів, а ця траса є нашим основним логістичним ланцюгом, який пов'язує Торецьке угруповання військ з тилами", - пояснив він.

Експерт стверджує, що траса Покровськ – Костянтинівка – Часів Яр забезпечує ЗСУ боєприпасами, людьми та технікою. Також це евакуація поранених.

"Здебільшого все зав'язано на цю трасу. Росіяни розуміють, що її перерізання матиме великий вплив на подальші бойові дії", - додав Лакійчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" - новий наступ РФ з півночі: Зеленський роз'яснив заяву Буданова.