Скільки Росія ще продовжуватиме наступати в Україні: на Заході озвучили прогноз

Аналітики The New York Times вважають, що Росія продовжуватиме наступати більшу частину року

Пакет військової допомоги США Україні, схвалений у квітні, полегшує ЗСУ захист своїх позицій. При цьому, американська зброя поки не зупинила наступ РФ, ворог, як і раніше, має перевагу і продовжить атаки. Як передає портал "Коментарі", про це заявили американські аналітики та українські військові, повідомляє The New York Times.

ЗМІ зазначає, як вважає старший науковий співробітник Євроазійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі, Росія зберегла значну перевагу у живій силі та вогневій могутності. Аналітик вважає, що країна-агресор продовжить наступальні операції, які триватимуть більшу частину року. У той же час він вважає, що Росія може зіткнутися з нестачею танків і бронетехніки.

Завдяки достатній кількості артилерійських боєприпасів ЗСУ мають успіх у знищенні техніки ворога. Крім того, снарядів було достатньо, щоб утримати Росію на її нинішніх позиціях у Харківській області.

"Наша артилерія приголомшує скупчення російських військ... Раніше наші артилерійські батареї були дуже обережні з кількістю снарядів, які вони могли використовувати", - повідомив лейтенант Денис Ярославський, який воює на Харківському напрямку.

На думку українських та західних військових аналітиків, стратегія РФ щодо відкриття нового фронту на північ від Харкова була спрямована на розтягування обмежених сил України, послаблення оборони на Донбасі та півдні країни. Проте, на думку Роба Лі, війська РФ не отримали вигоди з харківського наступу.

Також судячи з супутникових карт, південь Донбасу став ареною найінтенсивніших боїв за останні тижні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Берлін "дратує" союзників у НАТО: які розбіжності щодо підтримки України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у НАТО може з'явитися спеціальна посада щодо України: що це дасть.