Ситуація вже критична: російські окупанти на підступах до важливого міста

Україна може втратити Вугледар найближчим часом і налагодити логістику через Волноваху

Становище на Вугледарі стає все більш сумним, воно вже критичне, говорить воєнкор Богдан Мірошніков.

"Боїв за місто я б не очікував - російські мразоти його просто оточать, а нашому гарнізону під цією загрозою доведеться відійти",- говорить експерт.

За його словами, до цього моменту залишається не надто багато часу.

"Якщо бути точним - 4 км з одного флангу та 5 км - з іншого. Так, це відстань до тієї самої Богоявленки", - відзначив Мірошніков.

З втратою Вугледара, ворог зможе налагодити спокійну логістику залізницею через Волноваху на весь окупований південь та Крим.

"Ні, воно звичайно, туди щось буде прилітати, але працювати туди стволкою та РСЗВ буде вже неможливо", - відзначив Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні сили відійдуть від Селідово, Торецька і Вугледара і до цього потрібно бути морально готовими.

Також "Коментарі" розповідали, що на Покровському та Торецькому напрямках ситуація продовжує погіршуватись. Російські загарбники закінчують реалізацію плану, щодо витіснення Сил оборони з плацдарму на річці Вовча, на ділянці між селами Гірник та Курахівка. За прогнозами експертів, скоріш за все, ЗСУ, протягом найближчого часу відійдуть за річку Вовча, й ще дуже "велике питання" — чи вони зможуть утриматись по рубежу Гірник — Курахівка, тому що розвиток ситуації, цьому аж ніяк не сприяє, так само, як й оборона м.Селідово різко ускладнилась. Загалом, на Покровському та Торецькому напрямках російські загарбники, протягом останніх тижнів, змогли майже повністю вирішити поставлені перед собою найближчі завдання. Тобто ворог майже ліквідував український плацдарм на річці Вовча. Окрім того, передові підрозділи росіян прорватися у центральну частину міста Торецьк з боку села Північне.