Ситуація вкрай складна: українські військові можуть потрапити в оточення

Українським бригадам, які діють на Торецькому напрямку, гостро необхідне підсилення

Українські військові утримують ділянку між Нью-Йорком і Залізним, проте ворог намагається охопити цю зону з двох боків, створюючи загрозу оточення, повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, Торецький напрямок є складним через кілька ключових факторів. Як каже експерт, ворог атакує з двох напрямків - з Нью-Йорка та Торецька, а також з напрямку Північне - Залізне. Ці населені пункти пов'язані залізницею. Як каже Згурець, загарбники намагаються перетнути залізницю поблизу Північного. Поруч розташовані терикони, які ворог намагається захопити, оскільки вони стратегічно важливі для наступу на Торецьк, підкреслив експерт.

Окрім того, Згурець додав, що захоплення териконів поблизу Залізного дозволить ворогу активізувати наступ на Торецьк. Відстань до адміністративних кордонів Торецька вже незначна - кілька сотень метрів, і російські ДРГ вже заходили у місто.

"Між Нью-Йорком і Залізним є ділянка території, яку тримають українські військові, але ворог намагається охопити цю зону з двох сторін, створюючи загрозу оточення. Сподіваюсь, що українські бригади, які діють на цьому напрямку, отримають підсилення. Наше командування знає про складність цієї ділянки", - підкреслив Згурець.

Військовий експерт також додав, що інформаційний тиск і реальна ситуація призведуть до ухвалення рішень, які ускладнять просування ворога в бік Торецька.

"Але українські бійці говорять, що ситуація складна. Ворог має перевагу в живій силі, техніці, використанні артилерії та авіації, що є звичною ситуацією на багатьох ділянках фронту, де тримають оборону ЗСУ", - підсумував Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про складну ситуацію в Торецьку. Втім, нібито немає рішення командування щодо подальших дій Сил оборони.