Ситуація вкрай складна: окупанти намагаються прорвати фронт ще на одній ділянці, є втрати

На Луганщині ситуація для ЗСУ вкрай складна, ворог зумів захопити Невське

Невське, на жаль, втрачене і не сьогодні, заявив у Телеграмі воєнкор Богдан Мірошніков. За його інформацією, плацдарм на річці Жеребець знаходиться у все більш скрутному становищі.

"На цій ділянці є бригади, які вже майже 2 роки там знаходяться без ротацій та практично без поповнення. Ситуація дуже схожа на те, що сталося з 72 ОМБр, яка в таких самих умовах займає широку смугу відповідальності на вугледарському напрямку. Адже якщо на позиції серйозно послабленої бригади концентровано вдарити за переваги х5 - то вона вже не зможе дати адекватну відповідь. Тому поки ще невідомо, де вдасться зупинити прорив окупантів на тій ділянці. Будемо сподіватися на краще, відзначив Мірошніков.

Втім, голова Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі "Еспресо" повідомив про спроби ворога прорвати оборону в районі Макіївки та Невського, використовуючи підкріплення. За його словами, ситуація залишається вкрай напруженою.

Лисогор каже, що на Луганщині тривають важкі бої, особливо поблизу селища Невське.

"Наші хлопці відбивають ворога, який усіма силами намагається прорватися. Лише за сьогодні відбулося близько 80 обстрілів, здебільшого з використанням FPV-дронів та мінометів, оскільки ворог перебуває дуже близько до населеного пункту. Обстрілюють і саме селище, і наші позиції", - підкреслив Лисогор.

За його словами, ворог частково перекрив логістичний шлях, яким користувалися українські військові, проте наші сили продовжують виконувати свої завдання. При цьому він ще раз підкреслив, що останні дні в районах Макіївки та Невського ситуація особливо складна. Ворог підтягує резерви й намагається прорватися, додав Лисогор.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про важку ситуацію у Вугледарі, де у бійців залишився лише один шлях для виходу з міста.