Ситуація в Курській області вкрай складна: там уже воюють не строковики

Росіяни активно перекидають резерви до Курської області та назбирали до 35 тисяч військових

Ситуація в Курській області вкрай складна, каже військовий Кирило Сазонов.

"На Курській області вже друга доба повна жерсть. Противник стягнув до 35 тисяч резервів особового складу, багато техніки і намагається вичавити ЗСУ із цієї території", - каже військовий.

За його словами, всі ці витівки зі строковиками, яких у спину ніжно підштовхують бійці "Ахмета" у минулому. Сюди перекинули 106 дивізію ВДВ і багатостраждальну 155 морської піхоти.

"У 155-го це вже, мені здається, третій склад. Перший вони ще під Вугледаром залишили. Для розуміння – всі ці підрозділи, які вони перекинули сюди у пожежному порядку, могли зараз бути будь-де. Під Покровськом, Торецьким, Лиманом, Запоріжжям", - каже Сазонов.

Про те, що на Курському операційному напрямку командування противника ввело в бій 2 батальйони морської піхоти зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти, а також підрозділи 51-го парашутно-десантного полку та 173-го окремого розвідувального батальйону зі складу 106-ї -Десантної дивізії, говорить і військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець.

"А ви кажете, резерви вони "під Курськ" не переміщують. Ще як переміщують. Загалом їх уже там зібралося десь від 33 до 35 тисяч "тушок". Зараз пробуватимуть "витісняти", - каже експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що російські окупанти перейшли у контрнаступ у Курській області. Російське командування збільшило Курське угруповання до 35 тис. і вважає, що такої кількості військових вистачить для того, щоб витіснити Сили оборони з Курської області. Експерти зазначають, що найближчим часом стане ясно, у що може вилитися цей контрнаступ. Крім того, відомо, що Путіну пообіцяли повернути всі захоплені території до 1 жовтня.