Ситуація в Часовому Яру: росіяни закріплюються на західному березі каналу (КАРТА)

Росіяни групами по 4-6-8 людей переправляються через канал і намагаються закріпитися в приватних будинках.

Російські окупаційні війська намагаються закріпитися на західному березі каналу в місті Часів Яр у Донецькій області.

Цю інформацію повідомляє аналітичний канал DeepState.

"Ситуація в місті дуже динамічна, адже групи окупантів по 4-6-8 осіб переправляються через канал і намагаються закріпитися в приватних будинках," – зазначають військові фахівці.

Хоча українським силам вдається знищувати ці групи, нові підрозділи окупантів встигають переправитися, створюючи своєрідне замкнуте коло. Інформація щодо ситуації на цій ділянці лінії бойового зіткнення постійно уточнюється відповідно до розвитку подій.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ встановили кілька рекордів. Сили оборони продовжують знищувати російських окупантів та ворожу військову техніку. Згідно з даними Генштабу, у липні українські бійці встановили кілька рекордів за втратами Росії у війні.

Україна знищила у липні 1520 артилерійських систем, тоді як середньомісячний показник становить 537, тобто втричі менше. Також у липні було знищеного рекордну кількість безпілотників – 1348 одиниць, середній місячний показник – 432 дрони. Третім рекордом липня за втратами російської армії стала автотехніка – 2103 одиниці, тоді як ЗСУ в середньому знищують 727 одиниць щомісячно. Таким чином, липень став рекордним за втратами Росії у трьох категоріях.

Крім того, Україна встановила ще два високі показники за втратами Росії. У липні Україна ліквідувала 35 680 російських окупантів, що стало другим результатом від початку повномасштабного вторгнення. Найбільших втрат особового складу Росії українські бійці завдали у травні – 38 940, це сталось під час активного наступу росіян на Харківську область.