Ситуація у Конотопі після обстрілу катастрофічна: коштів на допомогу постраждалим та ремонт будинків немає

Місто не має коштів навіть для закупівля пального, щоб підвезти людям воду

В ніч на 12 вересня окупанти обстріляли Конотоп у Сумській області. Повідомляли про значні руйнування у місті. Однак ситуація у місті загострюється, адже в місцевому бюджеті немає коштів навіть для забезпечення містян питною водою, не кажучи вже про ліквідацію наслідків обстрілів та допомогу постраждалим. Про це розповів міський голова Конотопа Сумської області Артем Семеніхін в ефірі телеканалу “Київ24”, повідомляє портал "Коментарі".

Щодо постраждалих, то їх стан, за словами очільника міста, переважно стабільний. Постраждалі здебільшого отримали осколкові поранення. Однак одна людина потрапила під обстріл дроном, перебуваючи в автомобілі. “Людина виїхала вночі, коли почалися перші вибухи для того, щоб допомагати людям там, де були “прильоти”. І в цей момент прилетів “Шахед”, - повідомив мер міста.

За його словами, значних пошкоджень зазнали деякі будинки, у місті немає електроенергії, спеціалісти проводять необхідні роботи. Однак проблема полягає у відсутності коштів на ліквідацію наслідків обстрілу.

“У нас сьогодні відбудеться сесія міської ради, і я не знаю з чого ми будемо шукати ці гроші. Потрібно терміново виділити кошти на обстеження технічного стану пошкоджених будинків. Тому що ми не знаємо, чи можна туди пускати людей та замінювати вікна. Тож окреме, ще раз вітання депутатам Верховної Ради, які ухвалили абсурдний закон та забрали ПДФО у громад”, - зазначив Артем Семеніхін.

Він підтвердив, що коштів на допомогу постраждалим немає “ні копійки”. “У мене немає коштів, щоб купити солярку на водоканал, щоб людям дати воду”, - наголосив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ситуацію у Покровську Донецької області.