Ситуація під Куп’янськом загострюється: що кажуть в Міноборони

Загарбники перейшли у наступ на деяких напрямках

Тривожними є новини зі східного фронту. Там ситуація відчутно загострюється, противник на деяких напрямках перейшов в наступ.

Про це інформує у власному telegram-каналі заступник міністра оборони Ганна Маляр, Вона повідомляє. що вже два дні поспіль загарбники перейшли в наступ в напрямку міста Куп’янськ Харківської області.

"Ми в обороні. Ідуть запеклі бої, положення сторін змінюються динамічно по кілька разів на добу", — інформує Маляр.

Заступник міністра оборони зазначає, що росіяни продовжують наступ також на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, але там у загарбників нема суттєвого успіху. Там також продовжуються важкі бої, проте просунутись вперед жодна зі сторін не змогла.

При цьому, більш оптимістичною є ситуація в районі Бахмута, де українські захисники таки поступово просуваються на південному фланзі. Разом з тим, на рубежах північного флангу військові ЗСУ докладають зусиль, аби стримувати поступ окупантів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія починає спільні військові навчання з Китаєм: що відомо.16 липня Китайська морська флотилія вирушила з порту Циндао, щоб приєднатися до військово-морських і повітряних сил РФ в Японському морі для участі у військових навчаннях. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство оборони Китаю.У повідомленні йдеться, що навчання під кодовою назвою "Північ/Взаємодія-2023" є розширенням військової співпраці між Китаєм та Росією після повномасштабного вторгнення Кремля в Україну. Офіційно навчання нібито направлені на"забезпечення безпеки стратегічних водних шляхів". Відтак, флотилія Китаю у складі 5 бойових кораблів і 4 корабельних вертольотів вийшла зі східного порту Циндао.