Ситуація на Покровському напрямку: ворог просувається і захоплює нові села

Росіяни продовжують просуватися на Покровському напрямку

На Покровському напрямку російські загарбники захопили Гродівку, перейшли через річку Журавка та продовжили наступати на Промінь, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ також відзначив, що на Курахівському напрямку, який раніше називався Покровським напрямком, противник захопив Українку, продовжує наступ на Гірник та намагається знищити виступ між річкою Вовча і Нетайловим. За його словами, "коли в нього це вийде - питання часу".

"Із позитиву - ми досі боремося. Російська мобілізаційна машина офіційно перегрілася. Росіяни змушені збільшити свою армію ще на 300 000 осіб, а тому кілька наступних місяців російські регіони потрясе, адже мобілізовувати будуть, як завжди, з окраїн та представників національних меншин", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив проти того, щоб оборонні зусилля ЄС дублювали або конкурували з військовим Альянсом. Він заявив, що прагнення ЄС створити окремі командні структури та заплановані сили швидкого реагування ризикує відволікти ресурси від НАТО. "Чого ЄС не повинен робити, так це починати будувати альтернативні оборонні структури. Наприклад, інтервенційні сили", – сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що до лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. "Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — зазначив він.