Ситуація на фронті погіршується: РФ атакує по всій лінії зіткнення

Противник зосередився на наступальних діях на трьох напрямках

Ситуація на фронті стабільно не райдужна, противник атакує по всій лінії зіткнення та подекуди має успіх, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Зараз противник зосередив свої зусилля на Курахівському, Торецькому і Куп'янському напрямках. Головним напрямком наразі є Курахівський. Після вирішення тактичного завдання витіснення Сил оборони України на західний берег річки Вовча та захоплення Гірника, Селідово з Курахівкою противник перенесе удар на Покровськ. Паралельно противник спробує атакувати Курахово з півдня", - розповів Микола Мельник.

За словами військовослужбовця, найскладніша ситуація на східному березі річки Вовча, оскільки для логістики там залишився один міст і якщо противник зруйнує його, то навряд чи відступ українських військ буде контрольований.

"Головною причиною часткового успіху противника є виснаження наших бригад, шалений не комплект лінійних підрозділів помножений на низьку якість підготовки новоприбулих "котиків", дефіцит мінометних набоїв, кадровий бардак в окремих бригадах і батальйонах, в яких керівництво міняється по 6 раз на рік, та тотальна перевага противника", - зазначив офіцер ЗСУ.

Він додав, що якщо нічого не змінювати в підготовці бійців і тактиці знищення батальйонів в боях за посадки та якщо терміново не перевести економіку на військові рейки, то наслідки будуть не передбачувані вже найближчим часом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що армія Росії сильніша за збройні сили країн Європи. За його словами, в Європи занадто мало зброї, потенціалу та добре підготовлених військ. "Ми знаємо, що відстаємо від росіян", — заявив Єнс Столтенберг. Колишній генсек Альянсу зазначив, що поточних норми про фінансування військових витрат НАТО на рівні 2% ВВП недостатньо для встановлення паритету Європи з Росією.