Система дала збій. Росія не встигає поповнювати втрати на фронті

Станом на початок лютого угрупування окупаційних військ в Україні становило понад 470 тисяч. Станом на кінець лютого ця чисельність знизилася майже до 466 тисяч, повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко

За його словами, на перший погляд здається, що мінус 4 тисячі людей за місяць за такої чисельності – це ніщо, але – ні. Експерт зазначає, важливо розуміти, як ця чисельність формувалася і за рахунок чого, початкове угруповання у 180 тисяч зросло до 470 тис.

Справа в тому, каже Коваленко, що угрупування окупаційних військ в Україні впродовж минулих двох років невпинно зростало. Практично щомісяця воно не зменшувалося, а збільшувалося на 5, 10, 20 тисяч, але зростало з допомогою як стабільної компенсації втрат, а також додаткової відправки людського ресурсу до зони бойових дій.

"За довгий час у чисельному вираженні це перший випадок такого скорочення",
- підкреслив експерт.

Також, за словами Коваленка, зазначається протягом місяця скорочення механізованої компоненти, особливо ББМ та ствольної артилерії. За місяць кількість ББМ у окупаційних військ скоротилася на 200 одиниць, а арт-систем майже на 600 стволів. І це все відбувається при працюючому ВПК та постійних постачаннях техніки, так і мобілізаційних процесах, які оперативно вирішують питання з людськими втратами.

"Зважаючи на все, деякі механізми в цій налагодженій системі компенсації втрат і нарощування потенціалу, стали давати збій і лютий 2024 року стане першим за довгий час місяцем, який командування окупаційних військ закриє за рядом показників у "мінусі", - підсумував Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський військовий опублікував пост, у якому розкрив реальні втрати окупантів в Авдіївці. За його словами, йдеться про 16 тисяч убитих. Інформація справила шокуючий ефект на росіян. Після цього Морозова почали нещадно критикувати пропагандисти, які заявляли, що за Сталіна його б точно вбили. Як наслідок, військовий скоїв самогубство.