Сирський відверто розповів про цілі Курської операції і чи вдалося їх досягти

Операцію в Курській області задумали для того, щоб відволікти окупантів в тому числі від Покровського напрямку

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час форуму "Україна 2024. Незалежність" розповів, що одним із завдань операції в Курській області було відволікання значних сил противника з інших напрямків, перш за все із Покровського та Курахівського.

"Звичайно, ворог це розуміє, тому він продовжує зосереджувати основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровано найбільш боєздатні його частини", - підкреслив Сирський.

Втім, за його інформацією, операція ЗСУ у Курській області все ж відволікла значну кількість сил країни-агресора.

"Наразі можемо констатувати, що близько 30 тис. військовослужбовців вже перекинуто на Курський напрямок. Ця цифра зростає, водночас противник намагається знімати частини з інших напрямків. На Покровському напрямку він навпаки збільшує свої зусилля", - додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що за інформацією військового оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, на фронті спостерігається повний провал оборони. При цьому він наголосив, що у цьому немає вини звичайних військових, які там тримають позиції до останнього. За його словами, проблема у тих, хто за цих хлопців вирішує. "Просрате Очеретено, яке могло тримати оборону кілька місяців, а було втрачено за кілька днів. Просрані рубежі оборони на сході від Торецька, які могли тримати оборону кілька місяців, а були просраті за кілька днів. Тепер просерається рубіж Гродівка – Новогродівка", — заявив Коваленко.

Також портал "Коментарі" розповідав, що Сирський визнав складну ситуацію на Покровському напрямку. За його словами, ворог там просувається, але великою ціною.