Сирський відреагував на слова Путіна про оточення ВСУ на Курщині: що там відбувається

Сирський заявив, що Путін, коментуючи бої в Курській області, займається дезінформацією

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відреагував на заяву кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо нібито оточення українських військових в Курській області.

"Це відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію", - заявив Сирський.

За його словами, українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога.

"Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці", - заявив Сирський.

Окрім того, він повідомив, що починаючи з 8 серпня по теперішній час, російські війська на цій ділянці фронту втратили 17819 осіб, з них безповоротні втрати становлять 6662 особи; санітарні втрати – 10446 осіб. В полон Сили оборони взяли 711 осіб.

Також, за інформацією Сирського, за період операції в Курській області ворог втратив 45 танків, 256 бойових броньованих машин, 565 одиниць автомобільної техніки, 99 артилерійських систем та 5 реактивних систем залпового вогню.

"Дякую українським воїнам за стійкість, витримку і справжню мужність, яку ви демонструєте нашому споконвічному підступному ворогу на усіх ділянках і напрямках фронту", - підсумував Сирський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав кремлівський диктатор Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС заявив, що частина підрозділів української армії в Курській області нібито потрапили в оточення. За його словами, мова нібито йде про дві тисячі військових. За його словами, буцімто, російські війська перейшли до "ліквідації" цього угрупування.