Сирський відреагував на складну ситуація на Покровському напрямку: чого домагається ворог

Сирський визнав, що ситуація складна, ворог просувається, але великою ціною

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський прокоментував бої на Покровському напрямку. Зокрема, за його словами, ситуація є, дійсно, складною, сказав він під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Останні тижні в середньому щодоби відбувається понад 50 бойових зіткнень. Противник використовує свою перевагу у живій силі, озброєнні та техніці. Активно застосовує артилерію та авіацію. Використовує бронетехніку. В цілому наступальні дії ведуться штурмовими групами піхоти. Намагаються оволодіти ділянкою автомобільної дороги Костянтинівка - Покровськ, чим намагаються порушити логістичне сполучення Сил оборони", - зазначив він.

Сирський заявив, що ворог просувається на Покровському напрямку, але цей рух дається йому високою ціною. При цьому головнокомандувач додав, що військові роблять все можливе, щоб зупинити просування окупантів.

"Щодня на цьому напрямку в середньому наші воїни знешкоджують до 300 загарбників. Активно ведуться роботи щодо інженерного обладнання наших позицій та рубежів оборони. Ситуація попри всю складність перебуває під нашим контролем", - сказав Сирський.

При цьому він запевнив, що командування Сил оборони робить все можливе для стабілізації обстановки на цьому напрямку.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що за інформацією військового оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, на фронті спостерігається повний провал оборони. При цьому він наголосив, що у цьому немає вини звичайних військових, які там тримають позиції до останнього. За його словами, проблема у тих, хто за цих хлопців вирішує. "Просрате Очеретено, яке могло тримати оборону кілька місяців, а було втрачено за кілька днів. Просрані рубежі оборони на сході від Торецька, які могли тримати оборону кілька місяців, а були просраті за кілька днів. Тепер просерається рубіж Гродівка – Новогродівка", — заявив Коваленко. Він підкреслив, що насправді там був ідеальний рубіж для гальмування та зупинки ворога завдяки рельєфно-ландшафтним особливостям природного типу та штучного.