Сирський повідомив про ситуацію на фронті: де найважче

Особливу увагу командування ЗСУ приділяють трьом ділянкам фронту на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський отримав доповідь від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті, про що він повідомив 25 жовтня у своєму Telegram-каналі.

Особлива увага зараз приділяється Покровському, Курахівському та Лиманському напрямкам. Зеленський наголосив, що, попри складну ситуацію на Донеччині, українські бойові бригади стійко тримають позиції та докладають усіх зусиль для знищення російських окупантів.

"На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта", - наголосив Зеленський.

Також президент згадав про дії України в Курській області Росії. Він зазначив, що створення буферної зони на російській території допомагає убезпечити Україну від можливих нових атак із боку Росії та завдає противнику значних втрат.

"Буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході нашої держави та забезпечує відчутні російські втрати", - повідомив президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський відреагував на слова Путіна про оточення ВСУ на Курщині. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відреагував на заяву кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо нібито оточення українських військових в Курській області.

За його словами, українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога.

Окрім того, він повідомив, що починаючи з 8 серпня по теперішній час, російські війська на цій ділянці фронту втратили 17819 осіб, з них безповоротні втрати становлять 6662 особи; санітарні втрати – 10446 осіб. В полон Сили оборони взяли 711 осіб.