Сили оборони відійдуть від трьох ключових міст: тривожна інформація з фронту

Російські окупанти уже найближчим часом захоплять три ключових міста

Збройні сили відійдуть від Селідово, Торецька і Вугледара і до цього потрібно бути морально готовими, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Я би порекомендував нашому громадянському суспільству бути морально та психологічно готовим до того, що ЗСУ відійдуть з Селідово, Торецька та Вугледара", - сказав Машовець.

За його словами, це, зовсім необов'язко повинно трапитись.

"І я дуже хотів би помилятись. Але з тієї інформації, яка в мене є - це дуже ймовірний сценарій розвитку подій найближчим часом", - сказав Машовець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що фактично окупанти намагалися повторити або вдати, що зараз не дуже 2024 року, а весна 2022 року, одночасно наступати скрізь, каже військовий Кирило Сазонов. За його словами, росіяни підтягнули резерви, підзбирали бк і техніку та пішли на штурми.

Також "Коментарі" розповідали, що на Покровському та Торецькому напрямках ситуація продовжує погіршуватись. Російські загарбники закінчують реалізацію плану, щодо витіснення Сил оборони з плацдарму на річці Вовча, на ділянці між селами Гірник та Курахівка. За прогнозами експертів, скоріш за все, ЗСУ, протягом найближчого часу відійдуть за річку Вовча, й ще дуже "велике питання" — чи вони зможуть утриматись по рубежу Гірник — Курахівка, тому що розвиток ситуації, цьому аж ніяк не сприяє, так само, як й оборона м.Селідово різко ускладнилась. Загалом, на Покровському та Торецькому напрямках російські загарбники, протягом останніх тижнів, змогли майже повністю вирішити поставлені перед собою найближчі завдання. Тобто ворог майже ліквідував український плацдарм на річці Вовча. Окрім того, передові підрозділи росіян прорватися у центральну частину міста Торецьк з боку села Північне.