Сили оборони попередили про загрозу оточення: активні бої почнуться незабаром

Деякі підрозділи окупантів наблизилися до міста Курахове на відстань 3-3,5 кілометри

Російські окупанти зосереджують свої зусилля на частковому оточенні міста Курахове, що в Донецькій області, і найближчими тижнями очікується початок битви за це місто, після чого може початися наступ на Покровськ. Про це в ефірі телемарафону заявив Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень.

Мусієнко зазначив, що наразі російські війська концентруються на флангових операціях із використанням техніки, застосовуючи тактику "малих і великих оточень" та флангових атак. Крім того, окупанти прагнуть створити видимість швидкого просування, намагаючись захопити відкриті ділянки фронту.

Експерт підкреслив, що ворог наближається до Курахового і Покровська, але не наважується вступати у прямі міські бої через брак ресурсів. На напрямку Курахового окупанти використовують бронетехніку, намагаючись просунутися вперед до настання несприятливих погодних умов, адже російське командування прагне прорватися за будь-яку ціну.

За словами Мусієнка, деякі підрозділи окупантів наблизилися до міста Курахове на відстань 3-3,5 кілометри, але їм не вдається замкнути фланги. Наразі їхні спроби стримуються українськими силами оборони, які ведуть активну оборонну операцію.

Окупанти намагаються використовувати бронетанкові прориви для того, щоб підійти якомога ближче, а потім залучити піхотні штурми. Незважаючи на втрати техніки та ресурсів, ця тактика іноді приносить росіянам тактичні успіхи.

На напрямку Курахового українські війська тримають оборону, і Мусієнко звернув увагу на те, як важливо утримати цей рубіж, адже Курахове наразі є пріоритетною ціллю для окупантів, які продовжують кидати туди всі свої сили.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, навіщо окупанти вирішили захопити в першу чергу Курахове.