Штурмові групи окупантів відмовляються від виконання завдань – ОТУ "Харків"

Окупанти готуються до нових наступальних дій та поповнюють втрати

Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Війська рф продовжують тиснути на всіх активних ділянках фронту, але успіху не мають. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ранкове зведення оперативно-тактичного угруповання "Харків".

Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати займані позиції. Противник здійснює підготовку до поновлення штурмових дій, однак його штурмові групи зі складу 79-го мотострілецького полку 18-ї мотострілецької дивізії відмовилися від виконання завдань.

В районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодиноке переміщення особового складу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії з метою поповнення поточних втрат та поновлення наступальних дій.

У Вовчанську противник застосував баггі та легкові автомобілі з метою доставки особового складу до міста. Силами оборони було нанесено вогневе ураження, противник поніс втрати, зупинив переміщення та роззосередився.

В районі населеного пункту Тихе противник формує штурмові групи з метою підготовки до активних дій.

Від початку цієї доби триває 1 бойове зіткнення у районі Вовчанська.

Втрати ворога на Харківському напрямку за минулу добу склали 71 осіб, з них безповоротні - 21, санітарні - 48. Ще два окупанти здалися у полон.

Також на цьому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 59 одиниць озброєння та військової техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти мають просування на фронті – мапа DeepState

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про те, що окупанти захопили населений пункт Водяне та просунулися у Гродівці, що на Донеччині, інформує портал "Коментарі".

У зведенні Інституту вивчення війни за 8 вересня повідомляється, що російські сили, продовжували просуватися у напрямку Покровська, але не досягли жодних підтверджених успіхів 8 вересня.

Де ще окупанти могли просунутися за добу – читайте за посиланням.