Штурм цього українського міста може бути швидшим за зачистку Суджі: куди суне ворог

Російські окупанти наближаються до Селідово, захоплення якого буде загрожувати обороні Курахово

Військовий Микола Ворошнов заявив, що станом на вчора російській окупанти знаходяться на відстані менше ніж 6 км від Селідово. За його словами, довго і ефективно обороняти місто надзвичайно важко через складнощі ландшафту.

"Коли дійдуть до траси, то штурм міста буде швидший за зачистку Суджі", - додав військовий.

Окрім того, за його словами, ворог перейшов трасу Вугледар-Мар'їнка і закріпився на колишніх позиціях Сил оборони.

"Перейшов і закріпився, а не як раніше - скинули з дрона трикольорову ганчірку на спалену машину і по усім руським каналам крутили цей відос з твердженням про перетин цієї траси", - відзначив військовий.

Військовий підкреслив, що падіння Селідового загрожує в першу чергу обороні міста Курахове, яке мало б прикриватися саме з висот з напрямку Селідове, і це угрупування повинно б було бути відсіченим доволі великим водосховищем.

"Ну і вочевидь дорога на Покровськ, але з цього напрямку ворогу буде вкрай важко просунутися до міста", - додав Ворошнов.

При цьому він додав, що вздовж траси Вугледар-Мар'їнка є декілька стратегічно важливих об'єкти, якщо ворогу вдасться їх захопити - вугледарське угрупування отримає удар у фланг і оборона міста (залишків міста) в напівоточенні буде дуже важким і сумнівним ділом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін вирішив махнути рукою на Курськ і зосередити сили російської армії на захопленні Донецької області, яка для нього є ціллю номер один. Окрім того, військові підкреслюють, що зараз дуже важкою є ситуація на Покровському напрямку.