Шойгу показали вперше після бунту Пригожина

У ролику без звуку російського міністра зафіксовано в одному зі штабів угруповання військ "Захід"

Як передає портал "Коментарі", прес-служба Міністерства оборони РФ виклала у мережу відео із головою відомства Сергієм Шойгу. Це відео виявилося перше після заколоту "вагнерівців" у РФ.

На кадрах, які опубліковані без звуку, голова Міноборони країни-агресора спочатку летить у гелікоптері, а потім з'являється у приміщенні, де у нього за спиною є напис "Командний пункт угрупування військ (сил) "Захід". У цьому приміщенні він спілкується з генералами, дивиться на карти, але при цьому немає жодної заяви міністра, все подається без звуку.

"Під час роботи в зоні проведення спеціальної військової операції Міністр оборони Російської Федерації генерал армії Сергій Шойгу перевірив передовий пункт управління одного з об'єднань "Західного" угруповання військ", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Зазначимо, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергій Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонівців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що відбувалося та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи може бути заколот Пригожина постановкою – які насправді головні цілі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому заколот Пригожина провалився – чого тепер чекати від Кремля, який серйозно налякався.