Шокуюча безвідповідальність: літаки у Миргороді можна було врятувати

За годину до удару інформація про ворожий безпілотник над аеродромом у Миргороді вже була у мережі

1 липня росіяни завдали ракетного удару по аеродрому Миргорода балістичними ракетами "Іскандер-М" з касетними бойовими частинами. Україна визнала ураження військових літаків на аеродромі.

"Що примітно в цій історії: ворожий безпілотник 3 години висів над аеродромом на висоті близько 5 км. Передавав "картинку" на відстань щонайменше 150 км (що саме по собі - серйозне досягнення), випромінював радіосигнал, і його "змалювали", - говорить військовий Юрій Касьянов.

За його словами, щонайменше за годину до удару в мережі з'явилася інформація про безпілотник. За цей час "Іскандер" виїхав на позицію, розвернувся і завдав удару. Чому за цей самий час не було проведено евакуацію авіатехніки з аеродрому - це велике питання, відзначив експерт.

Учора ж, каже Касьянов, президент знову заявив, що Україні не вистачає далекобійної зброї, просив ATACMS, для нанесення ударів по ворожих аеродромах, на яких базуються бомбардувальники-носії КАБів (тільки за минулий місяць противник застосував понад 800 КАБів).

А позавчора, додає військовий, гендиректор "Укроборонпрому" Сметанін вкотре заявив, що в Україні налагоджено серійне виробництво далекобійних дронів із дальністю понад 1000 км.

"Налагоджено - факт, українські дрони і до Татарстану долітають. Але до чого тут "Укроборонпром"? І чому, якщо налагоджено виробництво, ці дрони не використовуються для атак по ворожих аеродромах? Адже вони мають бути значно дешевшими та доступнішими за американські ракети. Це все питання стратегії, тактики й елементарної управлінської логіки. Як і виведення авіатехніки з-під удару", - заявив Касьянов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що про "профанство"через яке Україна втратила військову техніку, говорять і інші військові.