Шанси рівні нулю: без чого Україна не зможе перемогти у війні

Що європейські партнери можуть запропонувати на запит Зеленського

Президент України Володимир Зеленський під час чергових візитів до США та Європи озвучив, що потрібно Україні, щоб перемогти у війни. У виданні Politico проаналізували, чи може Україна розраховувати на вагому підтримку від європейських партнерів, повідомляє портал “Коментарі”.

Які шанси отримати допомога за п'ятьма запитами Володимира Зеленського в Європі за оцінкою видання Politico:

Дорога до НАТО: ймовірність офіційного запрошення в найближчому майбутньому — нульова, оскільки не очікується конкретних кроків щодо вступу.

Посилення ППО: висока ймовірність отримання систем Patriot і SAMP/T (80%), що дозволить Україні самостійно знищувати російські ракети.

Удари по РФ: Україна не отримає права завдавати ударів по території РФ.

Ракети Taurus: обговорення можливе, але постачання малоймовірне.

Арсенал демократії: висока ймовірність (100%) інвестицій у виробництво зброї в Україні, що зміцнить економіку та зменшить залежність від західних постачальників.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що скасування візиту президента Джо Байдена в Європу, а внаслідок цього і зустрічі високого рівня Контактної групи "Рамштайн", яка мала б відбутися 12 жовтня, викликало справжню бурю пристрастей і часто-густо конспірологічних тлумачень того, чому це сталося, говорить політолог Володимир Фесенко. Саме в їх контексті, відзначив експерт, у ролі "головного зрадника" виступає американський президент.

Як варто розцінювати скасування візиту американського президента та що за цим стоїть насправді, читайте детальніше за посиланням.