"Щось пішло не так": в окупантів мінус 5 човнів за день

Росія втратила п’ять човнів за день на Південному напрямку.

Російські окупанти втратили п’ять човнів за один день на Південному напрямку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву речника Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитра Плетенчука.

Капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук у Facebook розповів про втрати російських окупантів. За його словами Росія втратила за один день п’ять човнів, тоді як зазвичай ця цифра складає 1-2 човни.

"Мінус 5 човнів за день у ворога на Півдні. Зазвичай 1-2. Щось "пішло не так" мабуть...", - написав Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, що загальні втрати особового складу Росії на війні в Україні становлять понад 520 тис. людей. Ця цифра включає поранених та вбитих. Крім того, за даними Генштабу росіяни втратили на війні 7 928 танків, 15 208 бойових машин, 18 794 автомобілі і автоцистерни, 13 770 артилерійських систем, 11 075 безпілотників та ще тисячі одиниць іншої техніки, зокрема 27 кораблів та один підводний човен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ встановили рекорд за кількістю принесених втрат серед російських окупантів у травні. В середньому українські сили знищують близько 20 тис. окупантів щомісячно, проте в травні ця цифра сягнула показника у 38 940 росіян. Такий результат виявився на 10 тис. вищим ніж попередній рекорд ЗСУ грудня 2023 року, коли українські сили ліквідували на війні 29 970 російських окупантів.

Також "Коментарі" писали про втрати військової техніки України та Росії за період від початку російського наступу на Харківщину. У цьому показнику Україна має перевагу, адже Росія втратила більше техніки.