Що означають “мирні” заклики республіканця Венса: Центр стратегічних комунікацій

У Центрі стратегічних комунікацій розкритикували заклики Венса щодо закінчення війни в Україні

“Мирні” заклики республіканця Джей Ді Венса перегукуються з ультиматумами Путіна. Про це заявили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, повідомляє портал “Коментарі”.

У Центрі нагадали, що кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив, що “Україна має відмовитися від своїх територій, щоб закінчити війну з Росією. Українцям доведеться прийняти це рішення… Вони вже занадто виснажені”.

За даними Центру, щодо “виснаженості”, то заяви Венса спростував Міжнародний валютний фонд (МВФ), який відзначив стійкість української економіки під час війни та здатність адаптуватись до економічних шоків.

“Уряд та НБУ активно діяли, щоб відновити стабільність після початку повномасштабного вторгнення. Було збережено податкові надходження. Донори допомагають Україні, але вона зіграла свою роль, розділивши тягар, а Нацбанк зберіг стабільність валютного курсу”, - наголосили у Центрі.

Також у Центрі нагадали про продовження реформ. "Що вражає, це те, що за цих умов реформи було продовжено, вмотивовані необхідністю прогресу на шляху до ЄС", – сказав Грей.

У Центрі переконані, що приватний сектор продовжив працювати та адаптуватись до шоків війни.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Росія продовжує підготовку стратегічної авіації до масованого обстрілу України. Кількість літаків Ту-95МС на авіабазі “Оленья” знову збільшено до 13 одиниць.

У звʼязку із тренування бортів Ту-95МС за останній тиждень, між авіабазами було здійснено передислокації бортів.

Дізнатися детальніше про ситуацію на авіабазах у РФ можна за посиланням.