Що не так з генералами: офіцер назвав важливі проблеми ЗСУ

Генерали далеко не завжди готові слухати командирів нижчих ланок

В українській армії генерали часто вважають себе розумнішими за всіх та не готові дослухатися до підлеглих офіцерів, заявив командир Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Найкращий результат на фронті тоді, коли вище керівництво дослухається до командирів підрозділів, які працюють в тому чи іншому секторі. Коли є повноцінна взаємодія, внаслідок якої ухвалюються найбільш ефективні та доцільні рішення. Коли є системна робота - це одразу видно на полі бою. Але, на жаль, так далеко не завжди. Є генерали, які вважають, що вони розумніші за всіх командирів бригад та окремих підрозділів. Їм все видніше навіть з дуже віддалених від фронту місць. Найчастіше власного польового досвіду вони не мають. І це дуже небезпечне явище, яке до того ж сильно демотивує військових", - наголосив Максим Жорін.

Однак, відзначив він, позитивний факт в тому, що польові командири ростуть та піднімаються, хоча й не з тією швидкістю, якої вимагають сьогоднішні події.

"Майбутнє української армії за командирами, які знають сучасні методи ведення бою, мають власний досвід їх застосування та можуть проводити такі необхідні для нашого війська зміни", - додав майор ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мотивації та бачення американських республіканців і демократів щодо російсько-української війни суттєво не відрізняються, однак одна принципова відмінність все ж таки є – при Дональді Трампі політика республіканців перестала бути прогнозованою, заявив політолог Віталій Кулик. За словами політолога, Дональд Трамп та його оточення позбуваються людей з інституційної Республіканської партії. "Натомість Трамп робить ставку на людей, які віддані йому особисто, а не багаторічним ідеям Республіканської партії. У випадку приходу Трампа до влади такі люди будуть реалізовувати будь-які його божевільні ідеї", — сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов розкритикував українські фортифікації, якими через неправильне будівництво ворог просувається до позицій ЗСУ. Комбат додав, що "ворогу достатньо просто штовхати в такі рови своїх зеків і контрактників, щоб натовпами бігли", поки хтось не добіжить до українських позицій.