Що може отримати КНДР від Росії в обмін на своїх солдатів для війни в Україні

Північна Корея може отримати ядерні технології за своїх солдатів для війни в Україні.

Представник Південної Кореї при ООН Джонкук Хванг заявив, що КНДР може отримати від Росії військові ядерні технології в обмін на північнокорейських солдатів, які можуть бути використані на війні в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

В Раді Безпеки ООН постійний представник Південної Кореї при ООН Джонкук Хванг повідомив можливу ціну, яку Росія хоче заплатити Північній Кореї за використання її військ.

"За участь своїх підрозділів Північна Корея очікуватиме щедрої плати від Москви. Може йтися як про фінансове, так і про військове сприяння. Це можуть бути також і технології, повʼязані із ядерною зброєю", - сказав Хванг.

Джонкук Хванг наголосив, що незабаром Північна Корея може стати "активним учасником" війни в Україні, де займе бік Росії. Південнокорейський посол закликав Росію вивести свою армію з території України та наголосив, що мир може бути заснований лише на принципах Статуту ООН та міжнародного права.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на інформацію про можливу присутність північнокорейських військ на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що у випадку активного залучення військ КНДР для війни в Україні, Київ може отримати потужного союзника - Південну Корею. Наразі азійська країна допомагає Україні гуманітарною допомогою, однак може змінити ставлення та відправляти зброю. Південна Корея один з лідерів експорту зброї, крім того, її озброєння відповідає стандартам НАТО, що дозволяє його спільне використання на війні в Україні.