Що буде у разі захоплення Бахмута – у чому полягає хитрий план Залужного з містом-фортецею

За спинами українських військових на Бахмутському напрямку є дуже вигідні висоти, звідки весь Бахмут, як на долоні

Якщо раніше підступи до Бахмуту ставали для росіян однією великою могилою, то тепер це місто-фортеця стає великим капканом для найбільш боєздатних російських підрозділів. Чому це так? Експерти озвучили свої думки.

Ворожа тактика дуже проста: побачити околиці Бахмута та померти

Гранатометник 5-ї окремої штурмової бригади Юрій Сиротюк заявив, що українські захисники контролюють висоти на Бахмутському напрямку. Навіть, якщо найманці ПВК "Вагнер" і захоплять руїни Бахмута Донецької області, українські воїни бачитимуть ворога "як на більярдному столі". Свою думку військовий висловив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Єдиною загрозою в боях за Бахмут було оточення міста з флангів. Пригожин кілька разів заявляв, що українська армія потрапила в капкан. Але наші успіхи на флангах призвели до того, що зараз про жодний казан і капкан не йдеться. ЗСУ контролюють стратегічні висоти під Бахмутом. Тобто Бахмут у нас як на долоні. Логістичні шляхи постачання є. Дороги знаходяться під вогневим контролем ворога, але ми тримаємо позиції", – наголосив Юрій Сиротюк.

За його словами, зараз окупанти воюють за тактикою "побачити околиці Бахмута та померти". Але навіть якщо місто захоплять, за спинами ЗСУ є висоти.

"Путіну потрібен пропагандистський подарунок. Не вдалося взяти Київ за три дні, так вони хочуть рапортувати про Бахмут за 400 днів", – додав боєць ЗСУ.

Українська армія просувається на Бахмутському напрямі

ЗСУ під Бахмутом беруть російських окупантів у кліщі. На цьому напрямі фіксується інтенсифікація наступальних дій української армії. Про це розповів військовий експерт Юрій Федоров.

"Для того, щоб зрозуміти, що відбувається під Бахмутом, потрібно подивитися на карту, на якій ясно видно, що Збройні Сили України рухаються, починають стискати кліщі навколо такого "язика", який спрямований у бік Іванівського. Це населений пункт на північний захід від Бахмута і там є такий "язик", зайнятий російськими військами, і там починають стискати "кліщі". ЗСУ підрізають з півночі і з півдня", - зазначив Федоров.

При цьому він зазначив, що ЗСУ просувається і з іншого боку, що свідчить про інтенсифікацію наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.