Ще одна країна приєдналася до "мирного плану" Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні

ПАР підтримала "мирний план" Китаю та Бразилії

Південноафриканська республіка (ПАР) підтримує "мирний план" щодо врегулювання російсько-української війни, який запропонували Китай та Бразилія. Як передає портал "Коментарі", про це заявив президент ПАР Сіріл Рамафоса за підсумками зустрічі із лідером КНР Сі Цзіньпіном, повідомляє CCTV.

Лідер ПАР зазначив, що Південна Африка підтримує запропонований Китаєм та Бразилією консенсус із шести пунктів для врегулювання конфлікту в Україні.

"Між Китаєм та ПАР встановлено високий рівень політичної довіри. Між країнами існує глибока традиційна дружба. Наші позиції та цілі з багатьох питань збігаються", - сказав Рамафоса.

Глава ПАР перебуває з офіційним візитом у Китаї. Там він планує взяти участь у Саміті форуму китайсько-африканської співпраці, що відбудеться з 4 по 6 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Китай звернувся із закликом до інших країн підтримати його "мирний план" закінчення війни в Україні, який було створено спільно з Бразилією. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву спеціального представника Китаю з Євразії Лі Хуея.

Як повідомляє The Washington Post, Лі Хуей заявив, що інші країни мають підтримати "мирний план" Китаю. Спеціальний представник Китаю назвав три країни Глобального півдня, близькі до китайської позиції закінчення війни в Україні – Бразилію, Індонезію та Південну Африку. За його словами, ці країни є "важливими силами у сприянні світовому світу".

"Вони підтримували зв'язок як з Росією, так і з Україною і залишаються відданими політичному врегулюванню кризи шляхом діалогу та переговорів", - сказав Лі.

Китай відмовився брати участь на Саміті миру до Швейцарії, мотивуючи це відсутністю Росії. Президент України Володимир Зеленський перед початком мирного саміту звинуватив Пекін, наголосивши, що Китай переконує інші країни не їхати на мирну конференцію до Швейцарії, а закликає приєднатися до власного "мирного плану".