Ще один злочин Кремля. Українських дітей зомбують пропагандистською літературою

Українських школярів на окупованих територіях змушують вивчати пропагандистську літературу

Кремлівський режим планує забезпечити тимчасово окуповані території України своїми підручниками для вивчення російської мови та “правильної” історії.

За даними Центру національного спротиву, Кабардино-Балкарія передасть окупованій частині Херсонської області 1200 нових підручників. Зокрема, серед підручників є "Історія Росії з 1914 по 1945 роки", "1945 рік – початок XXI століття" та "Всесвітня історія". Для оформлення шкільних приміщень путінський режим також відправить банери з окупаційною символікою.

"Це є частиною зусиль окупаційної адміністрації з нав’язування своєї версії історії та культури в українських школах, які перебувають під тимчасовою окупацією. Таким чином, росіяни продовжують свідому політику зміни ідентичності українських дітей, що підпадає під визначення геноциду. Окупанти намагаються вплинути на свідомість наймолодшого покоління, завозячи російські підручники та нав’язуючи свою версію історії. Вони прагнуть через освіту формувати у дітей спотворене уявлення про реальність та закріпити контроль над українським населенням через зміну свідомості майбутніх поколінь", - наголосили у Центрі спротиву.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для російських загарбників стало несподіванкою, що ЗСУ самі не відступили на третій день наступальної операції у Курській області, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Збройні сили України, не зустрічаючи сильного спротиву та не розтягуючись на російських дорогах, розширюють плацдарм на Курщині. Для росіян стало несподіванкою, що українці самі не відійшли на третій день, як це було раніше, а натомість нарощуюють свою присутність та не збираються нікуди йти", — зазначив офіцер ЗСУ.