Ще один напрямок може спалахнути: ворог почав активно готуватися до штурмів

На Запорізькому напрямку ситуація може ускладнитися у будь-який момент, там ворог активно готується до штурмів

У Запорізькій області російські війська почали перекидати техніку на передову, що свідчить про ймовірне загострення на лінії бойових дій, повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Владислав Волошин під час телемарафону.

Зокрема, він зазначив, що протягом останніх днв російські сили направили на Запорізький напрямок щонайменше 25 баггі, які можуть бути використані під час штурмових операцій.

За словами Волошина, спостерігається тенденція до загострення ситуації на цьому напрямку. Розвідка повідомляє, що російські війська формують штурмові групи в районі Приютного, а також отримали з резервних баз Південного військового округу РФ 25 легких баггі, що свідчить про підготовку до активних бойових дій.

Також Волошин підкреслив, що російські війська не відчувають дефіциту снарядів — щодня в Запорізькій та Херсонській областях, де діють підрозділи угруповання "Таврія", вони використовують до двох тисяч боєприпасів. Крім того, ворог активно застосовує безпілотники, за минулу добу було запущено понад 350 FPV-дронів.

"Ситуація залишається стабільною, але може ускладнитися в будь-який момент", — додав Волошин.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що різко загострилася ситуація в Луганський області. Невське, на жаль, втрачене і не сьогодні, заявив у Телеграмі воєнкор Богдан Мірошніков. За його інформацією, плацдарм на річці Жеребець знаходиться у все більш скрутному становищі. На цій ділянці є бригади, які вже майже 2 роки там знаходяться без ротацій та практично без поповнення. Ситуація дуже схожа на те, що сталося з 72 ОМБр, яка в таких самих умовах займає широку смугу відповідальності на вугледарському напрямку.