СБУ затримала агентурну мережу російської розвідки: які були плани у ворога

Ворожі агенти здавали ворогу координати цехів, де виробляли військову техніку

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала агентурну мережу російської воєнної розвідки, яка діяла на території Запорізької області. Шпигуни збирали дані про військові об'єкти та критичну інфраструктуру для планування повітряних ударів.

Основними цілями російських агентів були системи протиповітряної оборони, бази Сил оборони України, а також об'єкти оборонної промисловості. Окрім цього, ворог прагнув отримати інформацію про маршрути постачання зброї та боєприпасів до передової.

У ході розслідування встановлено, що двоє місцевих жителів Запоріжжя діяли на користь російської воєнної розвідки. Одна з них, співробітниця стратегічного оборонного підприємства, передавала ворогу координати цехів, де виробляли військову техніку, та звітувала про наслідки ворожих обстрілів.

Інший агент був затриманий під час збору даних про дислокацію українських підрозділів у Запоріжжі. Він збирав інформацію через спостереження та розмови зі знайомими, часто не розкриваючи свого справжнього наміру.

У зловмисників вилучено техніку з доказами їхньої діяльності на користь російської розвідки. Наразі обом затриманим пред’явлено підозру за статтями про державну зраду та поширення інформації про переміщення українських військ. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.