Рустем Умєров: за рік за допомогою дронів знищено понад 200 ворожих об'єктів

Міністр оборони України оголосив про нові досягнення у розробці та використанні дронів

Україна стала першою країною у світі, яка ефективно впровадила інноваційну технологію "рій дронів", досягаючи значних успіхів у боротьбі з агресором. Рустем Умєров, міністр оборони України, зазначив, що завдяки цій технології вдалося знищити або пошкодити понад 200 стратегічно важливих об'єктів на території Росії за минулий рік.

За словами Умєрова, ворожі пункти управління, аеродроми, кораблі, системи ППО та місця дислокації військового особового складу виявились уразливими перед українськими безпілотниками. Окрім того, Збройні сили України (ЗСУ) змогли витіснити російські військові кораблі з баз у Криму, знищивши 10 надводних кораблів і катерів та один підводний човен протягом року.

Дрони, які розроблені та вироблені в Україні, тепер можуть долати відстань у понад 1000 кілометрів, досягаючи таких віддалених місць як Мурманськ і Надволжя у Росії, та знищують нафтопереробні заводи, аеродроми та інші важливі об'єкти.

Загальні витрати на закупівлю дронів та супутніх боєприпасів у 2024 році сягнули 21 мільярд гривень, з додатковими інвестиціями в розмірі 9 мільярдів гривень. Спільно з Держспецзв'язку Міноборони закупило понад мільйон дронів, значно збільшивши далекобійність і точність українського дронового флоту.

Читайте також на порталі “Коментарі” - НАТО повинно чітко продемонструвати Росії, що порушення повітряного простору країн Альянсу є неприпустимим, про це в інтерв'ю Delfi заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс. Зокрема, за його словами, регулярні порушення повітряного простору НАТО російськими безпілотниками мають систематичний характер.