Російського агента, що "працював" на західній Україні затримали силовики

Контррозвідники Служби безпеки затримали ще одного ворожого поплічника у ході багатоетапної спецоперації на заході України

Рашистського поплічника, що з перших днів війни працював на ворога – спочатку на Донбасі, потому – у Львові, затримали силовики, пишуть "Коментарі". Зрадником виявився житель Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення передавав інформацію представнику терористичної організації.

За інформацією Служби безпеки України (СБУ), з початку активних бойових дій він збирав розвіддані про місця розташування та переміщення підрозділів Сил оборони України на Лиманському напрямку. А згодом прокремлівський прихильник перебрався на Львівщину, де продовжив розвідувально-підривну діяльність.

Використовуючи статус внутрішньо переміщеної особи, тепер затриманий, оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів. Чоловік продовжив свою зрадницьку діяльність: збирав інформацію для ворожої спецслужби. Втім, співробітники СБУ викрили поплічника ворога на спробах прихованого збору і передачі відомостей через "зв’язкового" у лавах терористичних угруповань "днр".

Під час оперативних заходів у зловмисника знайшли мобільний телефон із листуванням з ворогом. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за вчинений злочин. А суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", СБУ повідомила про підозру одного з мерів. міському голові Полтави Олександру Мамаю повідомлено про підозру про несанкціоноване поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, скоєне в умовах воєнного стану. Мамай ніби то оприлюднив інформацію про формування у Полтаві нової військової частини із зазначенням адреси штабу.